Audit SEO Netflix.com

Netflix se afla in top 43 de site-uri clasificate dupa volumul de vizite organice, avand un numar de 300 de milioane de vizite organice in fiecare luna. (sursa: Semrush.com) Volumul de vizite a fost mult mai mare in 2021, insa scaderea vizitelor organice dupa 2021 este un trend datorita faptului ca in 2021 oamenii au folosit mai mult internetul, decat in prezent.

Astfel, uitandu-ne la volumul de vizite organice generate lunar, teoretic ar fi dificil sa gasim oportunitati pentru a genera si mai multe vizite organice si clienti. Insa, iata ce oportunitati am gasit:

1. Pagini separate cu actori

Analizand site-ul Netflix, am observat ca acestia nu au pagini separate unde sunt prezentati actorii. Imbd.com are aceste pagini separate si genereaza 148,9 milioane de vizite organice lunar (doar din Statele Unite, volumul de vizite globale putand fi chiar triplu).

La ce ajuta aceste pagini?

  1. Vizibilitate. Poti genera in plus cateva zeci sau sute de milioane de vizite lunare
  2. Crearea de valoare pentru clienti si potentiali clienti. Netflix poate ajuta clientii sau potentialii clienti sa gaseasca filme mai usor.
  3. Promovare gratuita. Acestia poti obtine mai multe link-uri de la alte site-uri care sa promoveze Netflix in mod gratuit deoarece aceste site-uri vor sa prezinte audientei lor informatii despre actorii respectivi.
  4. Vanzari. Netflix obtine o vanzari in prisma vizibiltatii obtinute.  Oamenii pot sa caute numele unui actor tocmai pentru a ajunge la un film pe care il cauta -> ceea ce se poate traduce in noi clienti sau chiar o rata de retentie mai mare a clientilor existenti care pot vedea platforma Netflix ca un centru unde gasesc toate informatiile despre filme si actori.

Asa arata de exemplu o pagina de prezentare a lui Morgan Freeman si a filmelor in care acesta a jucat pe imbd.com:

Un numar de 1.6 milioane de oameni cauta numele actorului pe Google in fiecare luna, pe prima pozitie, aflandu-se de cele mai multe ori imdb.com pentru majoritatea numelor de actori.

- continuarea audit-ului in curand -